Görög mézes süti

nlc | 2009. Október 14.
A görög édességeken a keleti hatás érződik, legtöbbször mézzel készülnek, és igen édesek. A sütemény édességét a szirup töménységével kedvünkre szabályozhatjuk!

Hozzávalók:

A sziruphoz:

Elkészítés:

Nagy keverőtálban keverjük össze a sütemény alapanyagait.

Vajazzunk ki egy tortaformát vagy kis méretű muffinformákat, és töltsük a tésztát a formák háromnegyedéig. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süssük.

Közben készítsük el a szirupot:
öntsük a mézet, a cukrot és a narancslevet a vízhez. Forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük a szirupot. A kisült süteményt locsoljuk meg alaposan a sziruppal, majd legalább 3 órára tegyük a hűtőbe, hogy a szirup mindenhol átjárja.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version