Rakott rizs

nlc | 2009. Október 14.
Egy japán legenda szerint Amaterasu napistenasszony unokáját bízta meg azzal, hogy a mennyei mezőkön rizst vessen. Adódott azonban egy kis probléma, és az isteni eledelből néhány szem leperdült a Földre – így ismerték meg a halandók a rizst, ami azóta is az emberiség egyik legfőbb tápanyagforrása.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Két evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, és hozzáöntjük a húsleves felét. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk a rizst, a maradék húslevest, egy csipet sáfrányt, és alacsony hőfokon főzzük, míg a rizs puhulni kezd. Mikor a rizsszemek megduzzadtak és magukba szívták a húslevest, elzárjuk, és fedő alatt hagyjuk párolódni további 20 percig.
A csontról letépkedett csirkehúst kisebb, hosszúkás darabokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a másik két fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a csirkehúst, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk, és további 10 percig pirítjuk.

Egy jénai tálat kikenünk vajjal, az aljára rakunk egy adag rizst, majd reszelt sajtot, rátesszük a csirkés tölteléket, a főtt tojásokat és a mandulát. Ezután ismét a rizs következik, a tetejét bőségesen meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe toljuk. 200 C fokon 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

 

Exit mobile version