Török sült tejberizs

nlc | 2009. Október 14.
Egy japán legenda szerint Amaterasu napistenasszony unokáját bízta meg azzal, hogy a mennyei mezőkön rizst vessen. Adódott azonban egy kis probléma, és az isteni eledelből néhány szem leperdült a Földre – így ismerték meg a halandók a rizst, ami azóta is az emberiség egyik legfőbb tápanyagforrása.

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A rizst feltesszük főni a tejben, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha nagyon beszívja a tejet, egy kis vizet is tehetünk hozzá, fontos, hogy jó szaftos tejberizst főzzünk.

Mikor a rizs megpuhult, kicsit hűlni hagyjuk, aztán hozzákeverjük a tojások sárgáját és egy kanálnyi lisztet. A tejberizst tűzálló edénybe tesszük, és addig sütjük, míg a teteje meg nem barnul.

Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version