Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg bélszín
- durvára tört koriandermag
- durvára tört fekete- és fehérbors
- étolaj
- tengeri só
A mártáshoz:
- 50 dkg piros ribizli
- 15 dkg cukor
- 3 dl vörösbor
- 2 evőkanál dijoni mustár
- csipet tengeri só
Elkészítés:
A lehártyázott, egészben hagyott bélszínt bedörzsöljük az olajjal, és beleforgatjuk a fűszerekbe. Folpackba tekerjük, és hűtőben legalább három-négy napig érleljük.
Felhasználáskor serpenyőben minden oldalát elősütjük, majd 130 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Meleg helyen, félig lefedve 15 percig pihentetjük.
A mártáshoz 40 dkg ribizlit a mustárral, a cukorral, a borral és a sóval, fél liter víz hozzáadásával felteszünk főni. 30 perc főzés után sűrű szitán átpasszírozzuk. Visszatesszük forrni, beletesszük a maradék ribizlit, egyet forralunk rajta, és le is húzzuk a tűzről, majd a hús mellé tálaljuk.
Köretként kiváló lehet a puliszka, esetleg a héjában sült burgonya is.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |