Barackos-málnás “rácsos” sütemény

nlc | 2009. Október 16.
Barackos-málnás „rácsos” sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:


A krémhez:

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és simára keverjük. A vajazott-lisztezett formát félig töltjük a tésztával. Először 180 C fokon 10 percig sütjük, majd hogy jól átsüljön, 150 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral és a citrom héjával felforraljuk, a pudingporral és a vízzel simára keverjük, és a tejszínhez öntve pudingot főzünk belőle. Még forrón hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük benne, majd félretéve hagyjuk kihűlni.

A kisült tésztát a peremétől számítva egy centivel beljebb körbevágjuk, ezzel elősegítve azt, hogy egy 1 cm vastag tészta réteget kiemeljünk, itt lesz ugyanis a puding helye. Ide töltjük a kihűlt pudingot, melyet málnával és barackkal díszítünk.

Exit mobile version