A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Egy japán legenda szerint Amaterasu napistenasszony unokáját bízta meg azzal, hogy a mennyei mezőkön rizst vessen. Adódott azonban egy kis probléma, és az isteni eledelből néhány szem leperdült a Földre – így ismerték meg a halandók a rizst, ami azóta is az emberiség egyik legfőbb tápanyagforrása. Mivel hazánkban sokan csak köretként fogyasztják, adunk új tippeket, illetve olyan ételeket ajánlunk, aminek a főszerepelői a különböző, már itthon is kapható rizsfajták.
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott gombákat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Amikor a gomba megpuhult, hozzákeverjük a rizottóhoz.
Tálaláskor parmezánt is szórhatunk a tetejére.
Tipp: Még finomabb, ha vargányával készítjük el, szezonban frissből, azon kívül pedig szárítottból.
A legfrissebb szám tartalmából:
• Bográcsban főtt ínyencségek • Spórolós töltött finomságok • Sörrel turbózott húskülönlegességek • Lajos Mari almás édességei • Grillezzünk a szobában