Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet filézett lazac
- 50 dkg zöld ceruzabab
- 1 csokor kapor
- 1 fej fehér- vagy vöröshagyma
- 2 dl rizlingszilváni
- 2 dl tejszín
- citrom
- 1 mokkáskanál cukor
- tengeri só
- 6 dkg vaj
- olívaolaj
Elkészítés:
A babot megmossuk, a két végét levágjuk. Vizet forralunk, megsózzuk, és két perc alatt leforrázzuk a babot. Egyből utána jeges vízbe szedjük, majd lecsepegtetjük.
Egy lábasban 2 dkg vajat felmelegítünk, és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a kaprot, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral.
Miután felforrt, egy kevés borral elkeverjük a tejszínt, és visszaöntjük a lábasba. (Elkerülendő, hogy a tejszín összeugorjon.) Ezután hozzáadjuk a babot, ízesítjük sóval, kevés citromlével, és összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és a maradék hideg vajat – kockánként hozzáadva – elkeverjük benne. A lazacfilét besózzuk, és kevés olívaolajon a bőrös felét ropogósra sütjük.
Átszedjük a lazacszeleteket egy tűzálló tálba, kb. másfél dkg vajat elosztunk a tetején, és forró sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Az elkészült kapros zöldbabbal együtt tálaljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |