Téli receptek

TEEKANNE | 2009. December 05.
A hideg napokon nincs kellemesebb, mint egy forró italt kortyolgatni a jó meleg szóbában. Íme néhány igazán melengető ital ötlet! Ráadásnak pedig egy finom süti!

Fűszeres puncs

Hozzávalók 4 pohárhoz:

Díszítéshez:

Elkészítés:

A gyömbért meghámozzuk és összevágjuk. A kardamommal, a szegfűszeggel, a kis fahéjrudakkal és a csillagánizzsal 900 ml vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, az üledéket felfogjuk, ismét felfőzzük, és a teát ezzel öntjük fel. 3 percig állni hagyjuk, leszűrjük, és felfogjuk a fűszeres puncsot. Kandiscukorral poharakba töltjük. A hosszú fahéjrudakba csodagyertyákat helyezünk, beletesszük a poharakba, meggyújtjuk és azonnal kínáljuk.

Tea-narancs-puncs

Hozzávalók 4 pohárhoz:

Elkészítés:

A hozzávalókat egy fazékban állandó keverés mellett forráspontig melegítjük. Az aroma megőrzése érdekében mindenképp ügyeljünk arra, hogy a puncs ne forrjon. Az elkészült puncsot átszűrjük egy hőálló edénybe, és lehetőleg forrón kínáljuk.
Díszítéshez megfelelőek a permetmentes citrom- vagy narancsszeletek.

Fríz puncs

Hozzávalók 4 pohárhoz:

Elkészítés:

A teát felöntjük ½ l forrásban lévő vízzel, és három percig állni hagyjuk. Leszűrjük, felfogjuk a teafüvet. A kandiscukrot és a ribizli nektárt, a vörösbort és a fahéjrudakat megmelegítjük. A forró teát hozzákeverjük a gyümölcslé-bor- keverékhez. A fahéjrudakat kiszedjük, a puncsot poharakba töltjük és karambolaszeletekkel díszítjük.

Narancsos sütemény

Hozzávalók (6 személyre):

Elkészítés:
Egy tálban felverjük a tojásokat, a kifacsart narancsokat, a cukrot, a vajat és a Grand Marnier-t, az átszitált lisztet fokozatosan hozzáadjuk.
A tészta ne legyen túl kemény. Letakarva kb. 2 1⁄2 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (nem túl vékonyra), derelyeszaggatóval csíkokra vágjuk, és nem túl forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Jól lecsöpögtetjük, és ízlés szerint fahéjjal és/vagy porcukorral megszórjuk.

Exit mobile version