Almás pite muffin

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. December 10.

Hozzávalók:


A mascarponekrémhez:

Díszítése: porcukorral összekevert darált dió.

Elkészítés:

A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel, vagy béleld ki a formát papírkapszulával.
Hámozd meg az alma héját, a húsát vágd fel apró kockákra.
A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval, fahéjjal.
Add hozzá a durvára darabolt diót és a kockára vágott almát.
A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolvasztott, puha vajat és 2-3 evőkanál tejet. Ezt fakanállal keverd össze a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. A formát csak a 2/3 részéig töltsd meg, különben a tészta túlságosan kidagad a formából.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.
Amikor kihűlt, kend meg vajas mascarponekrémmel. Ehhez a puha margarint keverd össze a mascarpone sajttal, ízesítsd 2-3 evőkanál porcukorral. A tetejét szórd meg porcukorral elkevert darált dióval.
Fogyasztásig tárold a hűtőben.

Exit mobile version