Konyakos-hagymás szűzpecsenye |
2 egész szűzpecsenye (kb.70-80 dkg)
3 szál újhagyma
3 dl tejszín
1 dl konyak
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál liszt
só, frissen őrölt bors
A szűzpecsenyét körülbelül egy centi széles szeletekre vágjuk, és az olívaolajon hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát. Kivesszük a húsokat, és a serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt újhagymát, hozzáöntjük a konyakot. A tejszínhez keverjük a lisztet, és az egészet összeforraljuk. Visszarakjuk a hússzeleteket, megsózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá, és így pároljuk még 10 percig. Sült burgonyakarikát kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 30 perc
Mexikói tüzes malacoldalas |
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg oldalas (csonttal együtt)
1 evőkanál mustár
fél evőkanál curry por
1 teáskanál chilipaprika krém (Erős Pista is lehet)
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors
Az oldalasokat bekenjük a hozzávalókból kevert páccal, és néhány órán keresztül érleljük. A páccal együtt egy tepsibe tesszük az oldalasokat, és kevés vizet öntünk alá. Sütőben 180 C fokon 1,5 órán keresztül sütjük fólia alatt. Időnként öntsünk alá még egy kevés vizet, mert a mézes pác könnyen megég. Kukoricával kevert rizst kínálunk mellé.
Elkészítési idő: 20 perc
Sütés: 90 perc
A januári tartalomból: • Csokoládé a köbön |