4 étel, amit soha ne fagyassz le!

nlc | 2010. Február 21.
Nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha egy nagyobb ebéd maradékát, vagy a nagy tételben vásárolt élelmiszereket egyszerűen csak bedobjuk a fagyasztóba, majd amikor szükségünk van rá, kiolvasztjuk. Van azonban négy élelmiszertípus, amelyet nem ajánlatos fagyasztani.

Egész tojást: nulla Celsius-fok alatti hőmérsékleten ugyanis a tojás víztartalmának megnő a térfogata. Így a tojáshéj megrepedhet, és a héj külső oldaláról bejuthatnak az egészségre veszélyes baktériumok.

Magas víztartalmú zöldségeket: például uborkát, salátát, zellert. Amikor ugyanis megfagynak, a jégkristályok tönkreteszik a sejteik szerkezetét, így felolvasztva élvezhetetlenné válnak.

Friss sajtot, ricottát, tejszínt: lefagyasztva, majd felolvasztva teljesen megváltozik az eredeti állaguk.

Mártásokat, majonézt: a zsíros részeik fagyasztáskor elválnak a víztől.

Exit mobile version