Így főztök ti!

nlc | 2010. Február 24.
Nemrég receptpályázatot hirdettünk a Facebook NLC rajongói oldalán.

A kedvenc egészséges receptet vártuk a közösségi oldalon levő rajongói közösségünktől. Nagyon sok isteni ételleírást kaptunk, kinek-kinek mi az egészséges! Volt aki fotóval is megörvendeztetett minket. Íme a receptek, válogassatok kedvetekre és nézzetek be a Facebook rajongói oldalunkra sok más érdekességért!

 Manó Nikolett: Csajos csokis

Sziasztok! Van egy csajos, csokis és gyors receptem, remélem nektek is tetszeni fog:)

Hozzávalók:

• 4 evőkanál liszt
• 3 evőkanál olaj
• 3 evőkanál tej
• 2 evőkanál cukor
• 2 evőkanál kakaópor
• 1 kávéskanál sütőpor
• 1 db tojás

A hozzávalókat egy nagyobb kb 3 dl-es bögrében összekeverem és 800 W-on a mikróban 4 percig sütöm. 🙂 Szépen megemelkedik. 🙂
Tejszínhabbal, lekvárral, vanília fagylalttal…..stb isteni 😉

Mónika Steigervald: Meggyes piskóta szelet

Egyszerű, gyorsan megvan és finom is.
Íme a recept:
Végy 15 dkg vajat. Azt kikeverjük 15 dkg porcukorral, azután 4 tojássárgáját hozzáadunk. Ezután 18 dkg liszttel kevert 1 csomag sütőport, majd a 4 tojás habját elegyítjük hozzá.
Tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd kimagozott meggyet nyomkodunk a tésztába.
Közepes tűznél sütjük.Tálaláskor még meghintjük porcukorral.
(..mellesleg nekem ez a recept muffinként is bevált.. 🙂 )

Fanni Varga: Egy jó kis turmix

… ami mindig felüdít:

Vegyél 2 banánt,(szedd e a héját!!xD), darabold fel és tedd a turmixba, önts rá egy kis
tejet (amennyire hígnak csak szeretnéd:D) üss rá egy tojást, és ízesítsd (pl: méz/cukor/citromlé…), jól turmixold össze és már ihatod is!
Egészséges és finom!:D

 

Te még nem lettél tagja a Facebook közösségi oldal Nők Lapja Cafe rajongói oldalának? Most megteheted! Kattints és legyél te is rajongó! Extrák, nyereményjátékok, háttérhírek a Nők Lapja Caferól!

 

 

Kiss Bálintné: Kedvenc levesünk

Pikáns zöldbableves

Hozzávalók: 50 dkg zöldszínű ceruzabab (fagyasztott is lehet) olaj só bors, ételízesítő, őrölt szerecsendió, liszt, ecet, cukor, pirospaprika
Elkészítés:
– A babot vízben feltesszük főni, ételízesítőt, sót, szerecsendiót, borsot adunk hozzá..
– Amikor puha a bab, vékony rántással sűrítjük (olajon lisztet irítunk, hideg vízzel felengedjük, pici pirospaprikával színezzük), ajd a levesbe keverjük.
– Összeforraljuk, ecettel és cukorral ízesítjük, még egyszer felforraljuk, majd tálaljuk. (Jó pikáns ízűre készítsük!)
Megjegyzés: TÖBBSZÖR IS MELEGÍTHETŐ, nagyon finom!!!

Andrea Bókkon: Vicces malacos

Végy 60 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 2 dl tejfölt, 2 tojássárgáját, 1 db kis főtt krumplit összetörve,3 kávéskanál cukrot, 2 kávéskanál sót, 1 dl tejet, 2 dkg élesztőt és persze egy tasak szemes borsot.
Az élesztőt fel kell futtatni langyos tejben, egy csipet cukorral. A vajat, a lisztet, a sót, a tejfölt, a tojássárgájákat a törtkrumplit és a tejben felfuttatott élesztőt összegyúrjuk. Ha jól összeállt a tészta, akkor letakarjuk, s egy órán át kelni hagyjuk. Majd kinyújtjuk.

                   • Adrián kedvence •

A formázáshoz 3 méretben kell pogácsaszaggató (kicsi,nagy, közepes). A kinyújtott tésztából a nagy szaggatóval szaggatunk, ezek lesznek a fejek. Megkenjük tojással, majd a kis szaggatóval szaggatunk korongokat kinyújtott tésztából, ez lesz a malackák orra, amit ráteszünk a nagy korongra. Ezekbe hurkapálcikával, 2 pontot bökünk, ez lesz a malacok orrluka. 😀

A füleit pedig úgy csináljuk, hogy a közepes pogácsaszaggatóval szaggatunk a tésztából, s ezt a korongot 4 felé vágjuk (4 egyenlő részre).Tehát 1 korongból 4 fül jön ki,ami ugye 2 malacra elég. 🙂 Ezt egyenként kell hozzátapasztani a fejhez. Természetesen az orrot és a füleket is megkenjük tojással,hogy fényesek.
A malackák szemei pedig szemes borsból vannak. Jó móka egy ilyen készítése. Szóval legyen malacotok! 🙂

(Ez elvileg 12 db-ra van,de úgyis több lesz a tészta kelésétől függően,meg attól függően hányszorosát adod hozzá a hozzátevőknek–nekem nagyon sok lett :))

Menyhárt Éva: Gyümölcsös csirkemell

Hozzávalók:

• 4 db filézett csirkemell
• 1 doboz trópusi gyümölcskoktél konzerv (ananász, papaya, guava)
• 40-50 dkg trappista sajt
• pár kanál olívaolaj
• csirke fűszerkeverék
•só

Elkészítés:
A csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát pár perc alatt megpirítjuk, majd egymás mellé tepsibe rakjuk.
Beszórjuk fűszerkeverékkel és pici sóval. A szeletek tetejére öntjük a gyümölcsöket és a sajtot, majd 10-15 perc alatt középmeleg sütőben sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
Hozzá a párolt rizst ajánlom.

Tanyi Henrietta:Csőben sült brokkoli

Hozzávalók:

• 1 kg brokoli
• 4 paradicsom
• 2 gerezd fokhagyma
• olaj
• 1 dl tejszín
• 10 dkg reszelt ementáli sajt
• 1 kiskanál oregano
• só

Elkészítés:
A brokkolit megpároljuk (ha mélyhűtöttet használunk, azt nem kell felengedni). Akkor jó, ha kissé ropogós marad. Egy lapos tűzálló tálat kiolajozunk, a paradicsomot karikákra vágjuk és az aljára terítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és a paradicsomra szórjuk. Picit megsózzuk, majd a brokkoli rózsákat szépen egymás mellé ráfektetjük. A tejszínt sóval, oreganoval és a reszelt sajttal összekeverjük és a tetejére locsoljuk. Sütőben kb. 15 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje éppen pirulni kezd.

Jó étvágyat hozzá!
Egészséges és finom 🙂

Édenné Széll Judit: Hamis rétes

Hozzávalók:

• 7 dkg vaj,
• 30 dkg liszt,
• 1 csipet só, tejföl (kb. 2 evőkanálnyi,) étolaj

Elkészítés:
A 7 dkg vajon kevés liszttel (a 30 dkg-ból vesszük el), világos rántást
készítünk.
A lisztet, a langyos rántást, a sót összegyúrjuk a tejföllel.
A kész tésztából 3 egyforma méretű „gombócot” készítünk, kb. 1 órára a
hűtőszekrénybe tesszük. A „gombócokat” egyenként normál tepsi méretű téglalap alakúra nyújtjuk.
A kinyújtott lapot megkenjük 4 evőkanál étolajjal, meghintjük darált dióval, majd a töltelékkel (meggy, alma stb) feltekerjük.
A rudakat kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejüket bekenjük étolajjal.
Előre melegített sütőben kb. 25 percig süssük.

Nagy Zita: Zöldséges bulgur

Imádom a bulgurt! Jöhet minden mennyiségben és az elkészítése is gyors és egyszerű. A bulgur tört búza, nálunk török rizsnek is nevezik. Mindig olyan zöldségekkel készítem, amit éppen találok itthon. Ez is egy nagyon finom változat.

                        • Adrián kedvence •

Hozzávalók 2 főre:

• 1 bögre bulgur
• 15 dkg kelbimbó
• 15 dkg karfiol
• 2 nagy darab mángold levél
• 1 fej közepes lilahagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 dl zabtejszín (jó a normál tejszín is)
• olívaolaj
• só, bors, köménymag

A bulgurt kétszeres mennyiségű sós, borsos vízben felteszem főni. Kb. -10 perc alatt meg is fő. Közben elkészítem a zöldségeket. Olívaolajon az apró kockára vágott lilahagymát, összepréselt fokhagyma gerezdeket megdinsztelem, hozzáadom a kelbimbót és a karfiolt, sózom, borsozom, beleteszek egy kevés köménymagot. Kicsit megpirítom, majd kevés vizet öntök hozzá és megpárolom. A legvégén adom hozzá az apróra vágott mángoldot, összepárolom a zöldségeket, és hozzáöntöm a tejszínt.
Keverek rajta, majd ezt a zöldséges, tejszínes mixet összekeverem a megfőtt bulgurral.

 Tamás Andrea: Epres sorbet 🙂

 
Hozzávalók (6 adaghoz): 80 g jég, 70 g porcukor, 500 g friss eper, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál Triplie Sec likőr.

Elkészítés:
1. Kimérjük az összetevőket a turmixgépbe és összeturmixoljuk őket.
2. Ezután egy tálba tesszük a sorbet alapot, azt betesszük a fagyasztóba, és óránként átkeverjük. Ezt addig ismételjük, míg fagylalt szerű nem lesz a keverék.
3. A kész sorbetet fagyasztóban tárolhatjuk, gombócolva kínáljuk.

Molnár Andrea: Sült sajtfelfújt réteskosárban

Vegaként már régóta áttértünk a rántott sajtról erre a finomságra. Gyorsan készen van, egyszerű és isteni finom.

 

                      • Zsuzsa kedvence •

2 nagy fej vöröshagymát olajon megdinsztelünk. Míg a hagyma a tűzön van, lereszelünk egy nagy tálba 20 dkg füstölt karaván, 20 dkg eidami és 20 dkg trappista sajtot. A tálba teszünk még apróra vágott petrezselymet, 3 db tojást, sót és borsot. Eddigre készen van a dinsztelt hagyma is. Öntsük bele a tálba. Keverjük össze őket és a keveréket tegyük réteslappal kibélelt kis hőálló tálacskákba. Kb. 25 perc sütőben és készen van a sajtfelfújt. Krumplipürével a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá.

Kovács Adrienn: Egy gyors alaprecept

Az én ajánlatom egy recept, aminek rengeteg variációja van. Tél lévén kelbimbós, de minden évszakban elkészíthető friss idényzöldségekből, fűszernövényekből.

Hozzávalók: 3 tojás, 2 dl tejszín, kelbimbó, újhagyma / póréhagyma, füstölt sajt, tengeri só, bors, szerecsendió.

Elkészítés: A kelbimbót és a hagymát megpárolom, a sajtot lereszelem. A tojást és a tejszínt összekeverem, fűszerezem, hozzáadom a sajtot. A zöldségeket sütőtálba teszem, leöntöm a sajtos-tejszínes keverékkel. Kb 25 perc alatt forró sütőben pirosra sütöm. Ha tartalmasabbá szeretném tenni, húst sütök hozzá vagy vajas tésztával bélelem ki a tepsit.

Kovács Ágnes:  Padlizsános-cukkinis tészta 

Hozzávalók:

1 csomag spagetti, vagy penne tészta (mondjuk tönköly, hogy egészséges legyen 🙂 )
A szószhoz: 1 nagyobb padlizsán, két közepes cukkini, 2-3 paradicsom, hagyma, fokhagyma, olajbogyó, olívaolaj, oregánó, bazsalikom, tejföl, füstölt sajt a tetejére.
A padlizsánt, cukkinit, paradicsomot összekockázni, hagymán megpárolni. Mehet bele az olajbogyó is, ízlés szerint, plusz a fűszerek, oregánó, bazsalikom, só, fehérbors. Amikor ez már majdnem kész, akkor megy bele a paradicsom, ezt is megpárolni. sok levet ereszt, ebbe belekeverni a tejfölt, zúzott fokhagymát.
Rá a tésztára, füstölt sajt a tetejére. Nagyon fincsi.

 Kocsis Anna: Sajtos tejfölös husi

 

 

Ez egy nagyon egyszerű étel és mindig sikerül. Két-három főnek fél kg csirke vagy pulykamell, vékony szeletekre vágva, picit sózva, jénai tepsibe egymás mellé lerakva, reszelt sajttal bőven megszórva, annyi tejfölt simítunk a sajtra, hogy betakarja! Mehet a sütőbe, 200 fokon addig sütjük, amíg szép barnás színe nem lesz. Illik hozzá mindenfajta kenyér, zöldsaláta, vagy csak egyszerű főtt burgonya.

Simó Berni: Rácsos facebook pogi

Ezzel neveznék a recept versenybe! 🙂
A nevét onnan kapta, hogy az elkészítése mellett szabadon olvasgathattam az nlcafe-t facebook oldalon 🙂 mivel több ütemben készül!

1.lépés- a burgonyát meghámozva megfőzőm
( közben kedvenc oldalam horoszkópját olvasgatom)

2.lépés- összetöröm, hagyom kihűlni!
( folytatom a horoszkóp böngészést)

3.lépés- leszitálom a lisztet,margarint, tojás sárgáját adok hozzá + meghintem fokhagyma porral, őrölt fekete borssal és paprikás sült krumpli fűszerkeverékkel
( épp a legújabb recepteket olvasgatom) 

4. lépés- ha kihűlt a burgonya hozzáadom a 3mas lépéshez

5. lépés – bekapcsolom a sütőt amíg gyúrok 🙂 kiszaggatok
( amíg melegszik a sütő facebook-on chatelek)

6. lépés- a rácsra teszem, a maradék sárgájával megkenem a tetejét 180-200 fokon 10-15 percig sütöm
( ez alatt folytatom hadjáratomat a www.nlc.hu és a www.facebook.com on:)

Mozsár Andrásné: Sonkás kifli

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 3 gr élesztő, 2 tojás, 5 ek olaj

töltelék: 25 dkg sonka, 20 dkg sajt, 3 ek tejföl, 1 tk mustár,só bors
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük kb fél órát, a töltelékhez a sonkát apróra vágjuk a sajtot lereszeljük, és minden hozzávalót összekeverünk. Ha megkelt a tészta 2 részre osztjuk 30 cm- es kört nyújtunk 12 cikkre vágjuk, a külső részére tesszük a tölteléket és befelé feltekerjük. Kicsit még a tepsiben kelesztjük majd tojássárgájával megkenjük és reszelt sajtot teszünk rá. Kb 30 perc alatt készre sül.

Lejer Márta: Sárgarépás diókocka

Egészséges és finom? Ehhez mit szólnátok?(Egészségesnek hangzik, és finom!)
A 6 tojást félkeményre verek a 10 dkg kristálycukorral. 10 dkg kristálycukrot 25 dkg margarinnal, 1 citrom reszelt héjával és 2 csomag vaníliáscukorral habosra keverek, majd összedolgozom a tojásos cukorral.
Hozzáadok 20 dkg durvára darált diót és 15 dkg étcsokit, 1 csomag sütőporral kevert 15 dg finomlisztet, 15 dkg zsemlemorzsát, végül 50 dkg reszelt répát. Összekeverem, és margarinnal kent, zsemlemorzsával szórt – nagyobb, magasszélű – tepsibe símítom. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Amikor kihűlt, kockákra vágva, porcukorral hintve tálalom. ( Lekvárral, csokimázzal, vagy cukormázzal bevonva is kínálható. ) Kitűnő állagú, jól eltartható süti ( már akinek ez utóbbi szempont ).

 

Exit mobile version