Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg héjában főtt burgonya
- 50 dkg csiperke gomba
- tengeri só
- 1 csokor petrezselyem
- kakukkfű
- olívaolaj
- bors
- 3 dl tejföl
- füstölt szalonna
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. Kevés olajat melegítünk, és beletesszük a gombát. Magas hőfokon addig pároljuk, míg elfő az összes víz, amit eresztett. Ekkor ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
Egy tepsit kikenünk olajjal, és a burgonya felét beleterítjük. Megsózzuk, és rátesszük a gombát. Rátesszük a maradék krumplit, a tetején elkenjük a tejfölt, és befedjük füstöltszalonna-szeletekkel. 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
601 kcal/adag