Csokoládészalámi |
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
• 1 tojás
• 12,5 dkg porcukor
• 7,5 dkg puha vaj
• 7,5 dkg kakaópor
• 20 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg sótlan mogyoró
• 1 dl tej
A tojást a porcukorral habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a puha vajat és a kakaóport, és habosítsuk tovább. Keverjük hozzá a darált kekszet és a mogyorót, végül a tejet is adagoljuk bele. A masszából folpackon formáljunk rudat, és szorosan tekerjük a fóliába. 1-2 órát dermesszük a hűtőben, utána szeletelhető.
Elkészítési idő: 15 perc
Hűtés: 2 óra
Csokoládés-málnahabos „lasagne” |
Hozzávalók 4 adaghoz:
• 20 dkg tortabevonó vagy csokoládé
• 3 dl tejszín
• 10 dkg mirelit málna
• 1 csomag vaníliás cukor
• fél csomag habfixáló
A tortabevonót (vagy a csokoládét) olvasszuk fel gőzfürdő felett, esetleg mikrohullámú sütő olvasztási fokozatán. Kanalazzunk akkora adagokat egy sütőpapírra, hogy a kanál fejével szétkenve egy kb. 6-7 cm-es átmérőjű, néhány mm vastagságú kört kapjunk. Készítsünk annyi ilyen lapot, ameddig tart a csokoládénk. A lapok ne érjenek össze. Dermedés előtt megszórhatjuk a tetejét cukrozott narancshéjjal vagy apróra vágott zöld pisztáciával. Hűtőben dermesszük.
A töltelékhez a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, a felengedett mirelit málnát turmixoljuk le, és keverjük a habhoz. A málnahabot töltsük nyomózsákba, és tetszés szerinti mennyiségű csokoládélapot rétegezzünk vele egymásra. Gyorsan tálaljuk, mert elég könnyen szétcsúszhat.
Elkészítési idő: 30 perc
A márciusi tartalomból: • Húsvétoljon Kovács Lázárral |