Böjtölj velünk! Zöld fokhagyma-krémleves

nlc | 2010. Március 07.
Elkészítési idő 70 perc és 30 perc hűtés.
Fokhagymát fokhagymával

Hozzávalók:
6 fej fokhagyma
1 dl olívaolaj

kakukkfű
2 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
2 közepes burgonya

A fokhagymafejeket keresztben félbevágjuk, és a belső felükkel felfelé tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, kevés kakukkfűlevelet morzsolunk rá, és 180 °C-os sütőben barnára sütjük. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd a fokhagyma húsát kinyomkodjuk, és ráöntjük a tepsiben maradt olajat is. A burgonyákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. a petrezselymet megmossuk és a szárával együtt felvágjuk. Egy lábasba tesszük a burgonyát, a petrezselymet és a megsütött fokhagymát az olajával együtt. Felöntjük másfél liter vízzel, valamint a tejszínnel, sózzuk, és fedő alatt 25 percig főzzük. Végül krémesre turmixoljuk.

Tipp: Tálalásnál meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, és pirított bagettel kínáljuk.

Exit mobile version