Böjtölj velünk! Spagetti aglio e olio

nlc | 2010. Március 08.
Elkészítési idő 35 perc.
Éget. mint a tűz! - Csípős receptek

Hozzávalók:
1 csomag spagetti

6 gerezd fokhagyma
2 piros csilipaprika
fél dl olívaolaj
1 csokor petrezselyem
parmezán sajt

A spagettit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. A levéből 2 dl félreteszünk. A petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csilit felkarikázzuk (ha gyengébbre szeretnénk, kaparjuk ki a magját és vágjuk ki az erét). Az olajat felmelegítjük, a fokhagymát óvatosan megfuttatjuk rajta, nehogy megégjen. Hozzátesszük a csilit, majd rátesszük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát. Átforgatjuk, megsózzuk és kevés főzőlevet aláöntve, átforrósítjuk. Legvégül megszórjuk a petrezselyemmel és frissen reszelt vagy gyalult parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Exit mobile version