Hozzávalók 16-20 darabhoz:
• 1 kis fej káposzta (70-90 dkg)
• 4-5 evőkanál olaj
• ízlés szerint só, bors
• 12 dkg tejföl
• 1 tojás + a kenéshez
• 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 14 dkg finomliszt
• 1 csomag sütőpor
• zabpehely a meghintéshez
A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük. Sózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Az olajat egy lábosban felhevítjük, majd megpároljuk rajta a kicsavart káposztát. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, majd kiterítve hagyjuk hűlni.
Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd összegyúrjuk, és lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojással, meghintjük zabpehellyel, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett vagy zsírral kikent tepsibe tesszük őket, kis távolságokat hagyva köztük. 170 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
• Elkészítési idő: 70 perc
• 1 darab 98 kcal
A márciusi tartalomból:
• Húsvétoljon Kovács Lázárral |