Villámgyorsan kész: Snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa

Papp Emese | 2010. Március 29.
Olyan mutatós töltött pogácsákat ajánlunk, aminek elkészítésébe kevésbé gyakorlott háziasszonyok is bátran belevághatnak.

Hozzávalók 20-30 darabhoz:
• 1 csomag leveles tészta (mirelit)
• 25 dkg túró
• 1 egész tojás + a kenéshez
• ízlés szerint friss vagy szárított snidling
• só, bors

A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. A túrót, a tojást és a snidlinget egy tálban simára keverjük. A kinyújtott tésztát megfelezzük, és az egyik felére kis halmokban úgy rakjuk a tölteléket, hogy a másik tésztával beborítva kis pogácsákat tudjunk szaggatni belőle. A töltelékek közti részt megkenjük tojással, befedjük a másik tésztával, és a kezünk élével lenyomkodjuk a köztes részt. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy a töltelék középre kerüljön. A tetejüket is megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
1 darab 81 kcal

A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Exit mobile version