Hozzávalók 20-30 darabhoz:
• 1 csomag leveles tészta (mirelit)
• 25 dkg túró
• 1 egész tojás + a kenéshez
• ízlés szerint friss vagy szárított snidling
• só, bors
A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. A túrót, a tojást és a snidlinget egy tálban simára keverjük. A kinyújtott tésztát megfelezzük, és az egyik felére kis halmokban úgy rakjuk a tölteléket, hogy a másik tésztával beborítva kis pogácsákat tudjunk szaggatni belőle. A töltelékek közti részt megkenjük tojással, befedjük a másik tésztával, és a kezünk élével lenyomkodjuk a köztes részt. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy a töltelék középre kerüljön. A tetejüket is megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.
• Elkészítési idő: 20 perc
• 1 darab 81 kcal
A márciusi tartalomból:
• Húsvétoljon Kovács Lázárral |