Csirkecomb szilvaraguval és burgonyalepénnyel |
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 darab egész csirkecomb
• kevés olaj a sütéshez
A raguhoz:
• 30 dkg szilva
• 2 késhegynyi ánizs
• 2 dl vörösbor
• 1 teáskanál keményítő
• 3 evőkanál cukor
A lepényhez:
• 60 dkg burgonya
• só
• 8 dkg vaj
• petrezselyem
• olaj a sütéshez
Néhány evőkanálnyi cukrot halványbarnára karamellizálunk. Ráöntjük a bort, beleszórjuk az őrölt ánizst, és a keményítővel besűrítjük. A felezett, magozott szilvát is beletesszük, és összeforraljuk. A filézett csirkecombokat egy serpenyőben kevés olajon vörösre sütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Picit besózzuk, és állni hagyjuk. Negyedóra múlva kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet. Hozzákeverjük a vajat, és lapos pogácsákat formázunk belőle, amelyeknek teflonserpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hosszan átsütjük. (A sütés fogja összetartani.) Az elkészült burgonyalepény mellé tálaljuk a csirkét és a szilvaragut.
1 adag: 624 kcal
Elkészítési idő: 70 perc
Kefirben pácolt csirkemell burgonyafánkkal |
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csirkemellfilé
• 5 dl kefir
• 1 szál rozmaring
• 2 gerezd zúzott fokhagyma
• só
• 2 dl tejszín
A burgonyafánkhoz:
• 25 dkg liszt
• 1 darab főtt burgonya
• 2 dkg élesztő
• 1 dl tej
• só
•1 tojás
• olaj a sütéshez
A csirkemellet 15 dkg-os szeletekre vágjuk, és egy tálba helyezzük. Zúzott fokhagymával ízesítjük, bedörzsöljük a felaprított rozmaringgal, felöntjük a kefirrel, és egy napra, de legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük. A burgonyafánkhoz az élesztőt egy kevés langyos tejben elkeverjük, és szobahőmérsékleten kicsit állni hagyjuk, hogy felfusson, aztán a liszthez adjuk a tojással együtt. Sózzuk, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát és a maradék tejet. (Az utóbbiból csak annyit, hogy szép tésztát kapjunk.) Kicsit dagasztjuk, majd letakarjuk, és kelni hagyjuk. Amikor kb. a duplájára kelt, kis golyókat formázunk belőle, és bő zsírban kisütjük őket. Közben egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és a bepácolt csirkemellet kicsit elősütjük. Sózzuk, majd ráöntjük a kefires páclevet, és a melleket készre pároljuk benne. Amikor visszaforr a kefir, hozzáadjuk a tejszínt, és még egyszer azzal is kiforraljuk. A burgonyafánkkal körítve tálaljuk.
1 adag: 713 kcal
Elkészítési idő: 80 perc
Csípős-mézes csirke rizsgolyóval |
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csirkecomb (egész)
• 3 evőkanál méz
• 1 teáskanál paprikakrém (pl. Erős Pista)
• 2 dl ketchup
A rizsgolyóhoz:
• 30 dkg főtt rizs
• 2 tojás
• 2 dkg liszt
• só
• olaj a sütéshez
A csirkecombot kettévágjuk, alsó és felső részre. Összekeverjük a paprikakrémet, a mézet és a ketchupot. Ebbe a mártásba helyezzük a csirkecombokat, és egy napig állni hagyjuk őket. Az érlelés után az egészet egy magas falú sütőtepsibe helyezzük, fóliával lefedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben 30-35 percig sütjük. Aztán eltávolítjuk a fóliát, és pirosra sütjük kb. 5 perc alatt. A rizsgolyóhoz a főtt rizst összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, majd golyókat formálunk belőle, és bő olajban kisütjük őket.
Elkészítési idő: 25 perc
Sütés: 35 perc
Pácolás: 24 óra
Cikkünk a Nők Lapja Konyha áprilisi számából közölt részletet.
A tartalomból:
• A 10 legjobb csirkés recept
• Süssünk otthon olasz kenyeret!
• Különleges torták kicsiknek és nagyoknak
• Desszertet, de gyorsan!
• Hogyan készítsünk otthon sushit?
• Ínycsiklandozó tavaszi saláták
• Villámtészták 20 perc alatt
Itt tudsz előfizetni a magazinra »
Tipp: Csirkés-receptek.lap.hu »