Fotó: Sanoma-archív/ Besenyei Gergely |
Hajas László
A mesterfodrásznak három kedvenc étterme is van, és mindegyiket más-más miatt szereti. „Az egyik kedvencem a Haxen bajor étterem, ahol istenien készítik a májgombóclevest.
Ha szusira vagy olasz különlegességre vágyom, akkor a Tom George étterembe megyek, ha pedig vidéken járunk, akkor a veszprémi Villa Medicibe megyünk ebédelni – itt isteni, vadakból készült levest készítenek.”
Bár családjukban inkább a felesége ragadja kezébe a fakanalat, Laci akkor sem jön zavarba, ha neki kell főznie. „Leginkább télen szoktam elkészíteni azt az ételt, amelyet még az édesanyámtól tanultam. A krumpli közepét kivájom kanállal, teszek bele baconszalonnát, visszarakom a sütőbe, megsütöm, és hagymával, tejföllel tálalom.”
Laci azt mondja előfordult már vele, hogy hajat talált az ételében, de soha nem reklamált. „Én a hajat mindenhogy szeretem, hiszen ez a szakmám – kivéve az ételben. De akkor sem kezdek reklamálni, kiveszem a tányérból, és jóízűen folytatom tovább az étkezést.”
Az egyetlen hölgy sztárfodrász azt mondja, ő bizony nem jár étterembe, jobban szeret otthon sütni-főzni. „Szeretek magamnak főzni. Leginkább idényzöldségeket grillezek, párolok, vagy wokban megsütöm őket. Mellőzöm a húst, mert rájöttem, hogy attól fáradékonyabb leszek, és több alvásra van szükségem. Ráadásul az arcom is gyűröttebb lesz, ha nehéz ételeket fogyasztok. Gyümölcs- és zöldségpárti vagyok.” Arra a kérdésre, hogy zavarja-e, ha hajszál kerül az ételébe, Irene nevetve válaszolt: „Nem zavar, hiszen a szalonban lévő hajszálat – bárhová megyek is – viszem magammal, így a konyhába is. Ha vendégségbe megyünk, és hajat találok az ételemben, akkor sem kezdek reklamálni.”
Zsidró Tamás
Tamásnak és feleségének több kedvenc étterme is van, de leginkább a fúziós és a thai konyhát kedvelik. „A Kyoto étterem az egyik kedvenc helyem. Amikor Tokióban voltam, megismertem a japán gasztronómiát – nemcsak a szusit, de a meleg ételeket is. Egyébként imádunk enni a feleségemmel – ez inkább rajtam látszik, rajta nem. A másik kedvencünk a csülök, amelyet a Paulaner sörözőben istenien csinálnak. De sokszor rendelünk is házhoz, akkor indiai és mexikói ételeket fogyasztunk.”
Tamás sok mindent tud főzni, kétszer is megnyerte a Hal a tortán főzőversenyt. „Talán a pisztrángot tudom a legjobban elkészíteni kapros-fokhagymás burgonyával.” A mesterfodrász azt mondja, bár a legtöbb embert nem zavarja, ha hajszál kerül az ételébe, ő azonban azonnal felugrik a tányértól, ha hajat talál az ételében. „Ezt sajnos nem tudom elviselni.”
Fotó: Sanoma-archív/Szabolcs László |
Fodrász.lap.hu »
Étterem.lap.hu »