Budapesten járt a pástétomok királya

nlc | 2010. Június 11.
Gérard Vié Michelin-csillagos mesterszakács exkluzív bemutatót tartott az egyik budapesti szállodában.
Gérard Vié tökéletes szakácstudományának gyökerei gyermekkorához vezethetők vissza, hiszen nagynénje isteni házikosztján nevelkedett és már tizenöt évesen tudta, hogy szakács lesz. A párizsi vendéglátóipari iskola és a híres párizsi Lucas Carton étteremben töltött gyakorlati évek után szaktudását a párizsi Hôtel La Pérouse-ban és a londoni Carlton’s Towerben tökéletesítette. 1969-ben hozta létre a “Les Trois Marches” haute cuisine (magas konyha) éttermet, amely szerepel a Michelin, a GaultMillau, a Le Bottin Gourmand és a Pudlo kalauzokban is. Az haute cuisine világában eltöltött 37 év után, a Michelin-csillagos séf visszatér a gyökerekhez és a bisztrók varázsát választja, amikor Párizsban megnyitja “Les Terrines” nevű éttermét.”

A Francia Nagykövetség támogatása mellett Gérard Vié, a Michelin-csillagos francia mesterszakács különleges esemény keretei között avatta be a csúcsgasztronómia iránt érdeklődőket a pástétomok rejtelmeibe. A séf a Les Terrines című kötetének bemutatására érkezett Bécsbe, majd átugrott Budapestre is, hogy a francia gasztronómiát megújító séfek tiszteletére rendezett eseménysorozat keretében hazánkban is bemutatkozzon. A bemutató nem mindennapi helyszínéül a Sofitel Budapest Chain Bridge konyhája szolgált. Az este folyamán kiderült, hogy a séf magyarországi látogatása után eldöntötte, legközelebb paprika ihlette pástétom megalkotására készül, kötete pedig jövőre magyar nyelven is megjelenik.

Kiváló hangulat uralkodott a Sofitel Budapest Chain Bridge falai között, hiszen a tökéletes ízek harmóniája mellett kiváló évjáratú francia és magyar borok nagy választékából is válogathattak a meghívott vendégek a különleges gasztroeseményen. A magyar közönség egy valóban szokatlan helyszínen csodálhatta meg a kacsamájpástétom készítésének fortélyait, hiszen a Gérard Vié bemutatójára a hotel konyhája biztosította a helyszínt. A vendégek kizárólag kötény és kuktasapka viselése mellett léphettek a konyhába.

René Roudaut – Franciaország magyarországi nagykövete
és Gérard Vié – mesterszakács

Gérard Vié pástétomokról szóló könyvét már bemutatták külföldön, és remélhetőleg Magyarországon is hamarosan sor kerül majd erre az eseményre. A mesterszakács a Magyarországon töltött rövid idő alatt is annyira megszerette hazánkat és a magyar ízeket, hogy következő pástétom receptjét paprikával kiegészítve kísérletezi ki. Az így megalkotott újabb gasztronómiai csodát pedig Magyarországról szeretné elnevezni.

Az este végén mindenki elégedetten és jóllakottan távozott, otthon is egyszerűen elkészíthető pástétomrecepttel a zsebében.

Francia receptek, ha kedvet kaptál a főzőcskézéshez:


3 szuflé recept »


3 tavaszi variáció quiche-re »


Mámorító francia receptek »

recept.lap.hu »

 

Exit mobile version