Jégkrémvarázs őszre hangolva – Segal Viktor sztárszakács receptjei

nlc | 2010. Október 23.
Ki mondta, hogy hidegben tilos fagyizni? Segal Viktor 2 trükköt is elárul, amivel az évszakhoz hangolhatod ezeket a jeges finomságokat.

Ha otthon valami különleges finomságra vágysz, de a jégkrémet nem találod már évszakhoz illőnek, van számodra néhány ötletünk. 

 Fűszeres birsalmakompót fehércsoki-jégkrémhez


Hozzávalók:
• 2 közepes méretű birsalma
• 1 citrom leve
• 7,5 dkg cukor
• 1 egész csilipaprika
• 1 kávéskanál sambar masala fűszerkeverék

A meghámozott birsalmák magházát kiszedjük, majd cikkekre szeljük. A szeleteket citromos vízbe helyezzük, hogy ne színeződjenek el. Egy edénybe rakjuk a birsalma héját, közepét, majd hozzáadunk 1 liter vizet, egy citrom levét, a cukrot, az egész csilit és a fűszert. Nagy lángon forraljuk, míg a víz a felére elforr. Ekkor adjuk hozzá a korábban elkészített birsalmacikkelyeket, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük. A gyümölcsöt kiemeljük, félretesszük, majd a fűszeres lét ismét a felére forralva sűrűsítjük. Az így kapott szirupot langyosra hűtjük, és ráöntjük a korábban kiszedett birsalmára. Az így elkészített finomságot Häagen-Dazs White Chocolate & Raspberries jégkrémmel tálaljuk.

 Őszibarack karamellöntettel – karamelljégkrémhez

Hozzávalók:
• 2 db közepes nagyságú őszibarack 10 db cikkre vágva
• sós karamella (1,5 dl öntethez)
• 13 dkg cukor
• 5 dkg sós vaj (vagy sima vaj + csipet só)
• 1,5 dl tejszín

A cukrot alacsony lángon, lassan, kevergetés nélkül karamellizáljuk. Közben egy kis edényben felmelegítjük a tejszínt. Amikor a karamella világosborostyán színű, hozzáadjuk a vajat, és beleolvasztjuk. Ezután tesszük hozzá a meleg tejszínt, és állandó keverés mellett 2-3 percig főzzük. A barackcikkeket a sziruppal leöntjük, és a Häagen-Dazs Dulce de Leche jégkrémmel tálaljuk.

Segal Viktor
 Extra tipp ínyenceknek

Igazi műalkotást készíthetsz otthon is: egy ropogós aranybarna gofri vagy leheletvékony palacsinta egy-két gombóc Häagen-Dazs jégkrémmel felejthetetlen élmény és garantált siker! Sőt, egy jégkrémfondü minden baráti találkozót megédesít.

Új ízek a láthatáron!

A White Chocolate and Raspberries limitált szériában szeptember eleje óta kapható. A fehér csokoládé és a finom málna közös ízvarázsa igazi élmény, amelyet a Häagen-Dazs-fagylaltozóban (Aréna Plaza) fedezhetsz fel.
A csokirajongóknak sem kell elkeseredniük: már 4 változat közül választhatnak, és akár kombinálhatják is azokat. A nyáron bevezetett Chocolate Pralines and Caramell – a csokoládéfagylalt, karamellizált pekándió és karamellöntet kompozíciója – kiegészíti a Belgian Chocolate-, a Choc Choc Chips– és a Chocolate Midnight Cookies-ízek kínálatát.

Exit mobile version