Hozzávalók 4 személyre:
• 4 darab csirkemellfilé
• 20 szem koktélparadicsom
• 6 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
• 10 dkg bazsalikomos pesto
• olívaolaj
• só, bors
A megmosott, szárazra törölt csirkemelleket vágjuk be oldalról, hajtsuk ki, majd kenjük meg a pestóval, hajtsuk vissza. (Egy evőkanál pestót hagyjunk meg későbbre). Sózzuk, borsozzuk a húst. Melegítsünk fel egy teflonserpenyőt, ha forró, öntsünk rá olívaolajat, süssük körbe a húsokat. Majd tegyük őket félre. A sütésből visszamaradt olajra szórjuk a morzsát, adjuk hozzá a maradék pestót, és egy-két perc alatt pirítsuk össze (csak éppen hogy, mert még sülni fog). Egy tűzálló tál aljára szórjuk a morzsa felét, tegyük rá az elősütött csirkemelleket, helyezzük közéjük a megmosott egész koktélparadicsomokat, és szórjuk a tetejére a maradék morzsát. 200 C fokos sütőben süssük 20 percig.
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
A márciusi tartalomból:
• Húsvétoljon Kovács Lázárral |