ugyanis még a húspogácsát is megbolondította, de van itt halpogácsa is az egészséges étrend érdekében, sőt egy vegetáriánus változat is, kukoricadarából, magyarul puliszkából. Egyik jobb, mint a másik, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 60 dkg darált vagy apróra vágott fehér húsú halfilé
- 2 db tejben áztatott zsemle
- 1 ek. currypor,
- 1 csokor petrezselyem
- tengeri só
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
A halat összekeverjük a kinyomkodott zsemlével és az egész tojással. Ízesítjük sóval, curryvel és finomra vágott petrezselyemmel. Kevés zsemlemorzsát adunk hozzá és vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle. Kevés olajon mindkét felén megsütjük. Friss zöldsalátával vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 60 dkg levesben főtt marhahús
- 2 db tejben áztatott zsemle
- fekete bors, tengeri só
- zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A levesben főtt húst kétszer átdaráljuk, a kinyomkodott zsemlével együtt. Ízesítjük sóval, fekete borssal, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban hirtelen kisütjük. Főzelékek – például zöldborsó – kiváló feltéte lehet.
Hozzávalók:
- 25 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek olívaolaj
- 2 szál bazsalikom, tengeri só
A puliszkához: 1 dl kukoricadara, 4 dl víz, fél marék dió, tengeri só
A puliszkához a vizet kevés sóval felforraljuk, hozzáadjuk a durvára vágott diót és állandó keverés mellett a kukoricadarát is. 10 perc alatt megfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle és forró serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét felét világosbarnára sütjük. A paradicsomokat félbe vagy négybe vágjuk, és kevés olívaolajon az egész gerezd fokhagymával együtt megpirítjuk. Meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk és megszórjuk a metéltre vágott bazsalikommal. A kisült puliszkával és pirított bagettel fogyasztjuk.