Itt a tuti hétvégi menü!

nlc | 2011. Június 18.
Vegyük könnyedén a hétvégét! Hiszen az mégiscsak a kikapcsolódásra van, nem? De bizony! Íme egy könnyed, guszta menüsor a Sülvefőve séfjeitől.
Még több nyári, ízpompás fogás, hm? Mert készültünk ám.

Wossala Rozina édesköményes, bébispenótos salátája a pácnak köszönhetően kellően pikáns és tökéletes felvezetője a menünek. És ami mindemellett a legnagyobb előnye: alig 20 perc alatt megvan! Ugye, hogy egy főnyeremény? De legalábbis az első lépés az ahhoz vezető úton.

Bólyai dobálós túrós

Elmondása szerint Hernyák Tomihoz nagyon is közel állnak a rizottók. Ma már. De nem volt ez mindig így: jó pár évvel ezelőtt mutatták meg neki, hogy miben más, mint egy rizibizi. A céklás, cukkinis, gombás verziója nagyon rendben van. Krémes, színes és a végén reszelt parmezánnal, friss bazsalikommal még inkább bele lehet vinni a funkyt.

Nincs mese, ez a hétvége Tomié – legalábbis ami a menüt illeti. A desszertet is tőle választottuk, mert nekünk már csak a neve miatt is bejön. Tomi azt mondja, először Mádon, egy borvacsorán találkozott a bólyai dobálós túróssal, ahol az Anyukám Mondta nevű szuper helyen kóstolta meg, és annyira megtetszett neki, hogy a szakácsok végül megosztották vele a receptet. Azóta pedig előszeretettel készíti magának és a vendégeinek is. Lehet meggyel, szilvával, vagy mondjuk vegyesen, de van, hogy barackot is tesz bele.

Exit mobile version