Gasztro

Ízpompás nyári fogások másként!

Ezúttal Mautner Zsófi, Hernyák Tomi és Harmath Csaba receptjeiből szemezgettünk. Az egyik rusztikus, a másik habkönnyű, a harmadik pedig édes-savanyú.

Ízpompás nyári fogások másként!Rendhagyó ételeink is vannak ám a séfjeinktől!

Hernyák Tomi tökmagolajos túrókrémje gyors, könnyű és mégis nagyon klassz! Hidegtálaknál például előszeretettel bevethető. Ha előttünk van minden hozzávaló, akkor 10 perc alatt el is készül – vagyis világbajnok. Friss kenyérrel vagy pirítóssal kiváló, de pogácsával falatozva sem rossz… A klassz tálaláshoz pedig jól jön egy fagyikanál.

Mit szólnátok egy rusztikus tanyasi csirkeraguhoz Harmath Csabától? Ő egyébként szereti vaslábasban készíteni, mert annak jó a hőelosztása, és magas hőmérsékleten szépen lehet benne mindent pirítani anélkül, hogy odaégne. Ki van ez találva! Persze ha nincs otthon vaslábas, másban is simán elkészíthető!

A rebarbara egyelőre még olyan mostohagyerekféle idehaza – vannak, akik szeretik, vannak, akik viszolyognak tőle, és vannak, akik nem tudják, mit is kezdjenek vele. Na ehhez ad Mautner Zsófi egy egyszerű, ám nagyon hálás receptet: a vaníliás-epres rebarbarakompótét. Könnyed, és úgy játszik az ízlelőbimbóinkkal, hogy csak na!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top