Desszertet is ennél, de nem akarsz a sütő közelébe menni? Készítsd el ezeket! |
Nyilván nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy érdemes minél több levest enni ebben a kánikulában, hiszen a szervezetnek rengeteg folyadékra van szüksége, aminek egy része fedezhető így is.
Aki szereti a gyümölcsös leveseket, annak ilyenkor nem túl nehéz főzni, de ha valaki tiltakozik a családban a gyümölcsök ellen, esetleg megcsömörlött a meggylevestől, arra is van ajánlatunk: készíts neki zöldség alapú leveseket.
Az egyik kedvencünk a joghurtos uborkaleves, amiben az a legjobb, hogy alig van vele macera, ráadásul roppant egészséges és finom. Ha van otthon fagyasztva zöldségleved, akkor csak annyi időre kell bekapcsolnod a tűzhelyet, míg egy serpenyőben 5 perc alatt megpirítod a feltétként ajánlott, készen vehető pitát. Nagyon finom a levesbe a friss menta, azt semmiképpen se hagyd ki belőle! A receptért kattints ide!
A tejszínes póréhagymalevest vendégség esetére is nagyon ajánljuk, mert kicsik és nagyok egyaránt szívesen kanalazzák a krémes, hűsítő levest, amiben fokhagymás-snidlinges pirítóskockák lebegnek. Az sem mellékes szempont, hogy olcsón előállítható, és 30 perc alatt kész. Úgy időzítsd, hogy tálalás előtt érdemes 2 óráig a hűtőben tartani. Hogy mi kell hozzá, az kiderül a receptből, kattints ide!
A joghurtos sültpaprika-krémlevest azoknak az ínyenceknek ajánljuk, akik hajlandóak bekapcsolni a sütőt. A kápia vagy kaliforniai paprikákat ugyanis meg kell pirítani a sütőben, majd leszedni a héjukat. Erre van egy jó trükkünk: a hólyagosra égett bőrű paprikát néhány percre tedd zárható dobozba vagy zacskóba, utána már könnyedén lehúzható a héja, és szeletelhető a húsa.
Ha megvan a sült paprika, akkor már csak pár perces munka van a levessel, és az eredmény egy laktató, selymes, igazán különleges első fogás.
Kíváncsi vagy rá? A receptért kattints ide!