Mégis sütni akarsz? Próbálkozz a fordított tortákkal! |
A keksz alapú tortához tényleg nem kell nagy tudomány, csak némi keksz, egy csatos tortaforma, illetve némi vaj vagy margarin, amitől összeáll a „tészta”. Ha nagyon morzsálódik, tehetsz hozzá egy kis vizet/tejet is, hogy jó állagot kapj, aztán már csak el kell egyengetni a tortaforma alján, és betenni a hűtőbe. (Ne próbálkozz nem csatos formával, mert sose szeded ki belőle szépen a tortát…)
Sütés nélküli túrótorta eperrel
A keksz alapú túrótortát tulajdonképpen bármilyen piros gyümölccsel vagy barackkal el tudjuk képzelni, de mi most a boltokban újból felbukkanó eperrel kombináltuk. A töltelék elkészítése nagyjából öt perc, az egész tortában azt tart a legtovább, míg szépen kidekorálod az eprekkel.
Csokoládés sajttorta
A cheesecake, azaz sajttorta Amerikában kultikus édesség, ma már itthon is egyre nagyobb a rajongótábora. Egyszerű, mégis nagyszerű variációja a csokiskeksz-alapú, aminek a tetejére étcsokoládé-forgácsok kerülnek. A mascarpone és a jó minőségű krémsajt miatt nem éppen olcsó desszert, de lehet vele villogni a barátok előtt. Időben készítsd el, mert min. 12 óra kell neki a hűtőben.
Keksz alapú banántorta
A keksz alapú banántortához érdemes eleve darált háztartási kekszet venned, amit csak összekeversz a vajjal, porcukorral, kakaóporral és kevés tejjel, és már kész is az alap. Ha van kivehető aljú piteformád, abba nyomkodd a „tésztát”, ha nincs, akkor figyelj rá, hogy a tortaforma oldalára is jusson belőle, mert bele kell majd öntened a tölteléket.
A töltelék egy sima puding, amit vajjal dúsítasz, a tetejére pedig felkarikázott banánok kerülnek. Aki tovább akarja fokozni a hatást, készítsen el egy csomag színtelen tortazselét, és fényezze le vele a sütemény tetejét.