Az ötlet egyébként kísértetiesen hasonlít a sóban vagy tésztában sütés technikájára, annyi különbséggel, hogy a csirkét borító agyag összetörése ugyanolyan nyugtató hatással van az emberre, mint amikor a földhöz vág egy tányért. A gyártó cég arra is kínosan ügyelt, hogy a feszült szakácsnak ne kelljen az agyag összekeverésével bíbelődnie, a csomagban két agyaglap van, amellyel a csirke alját, illetve tetejét kell beborítani. A madarat ezután a szokásos módszer szerint kell megsütni, majd másfél óra sütés után az agyagréteget egy finom jól irányzott mozdulattal szétverni. Az erre legmegfelelőbb eszközt mindenki maga választhatja ki, de mi különösen ajánljuk a húsklopfolót, a kalapácsot; a bátortalanabb versenyzők sodrófával is nekifuthatnak a próbatételnek. (Fotók: http://tasteologie.notcot.org)