Tárkonyos-citromos csirkecombok |
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab csirke felsőcomb
só, bors
2 kis citrom
2 evőkanál friss tárkony, aprítva
2 evőkanál olívaolaj
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A combokat mossuk meg, törölgessük át, sózzuk és borsozzuk. A citromok héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Egy kisebb edényben keverjük össze a citrom levét, a lereszelt héját, az olívaolajat, a tárkonyt, majd forgassuk meg a pácban a combokat. Rendezzük őket sütőtálba, forró sütőben 40-45 perc alatt süssük készre. Sült burgonyával, salátával kínálhatjuk.
Elkészítés: 10 perc + sütés
Fokhagymás-rozmaringos csirke |
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab felső csirkecomb
1 evőkanál liszt
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
olaj
1 fej fokhagyma
2 evőkanál friss rozmaring, aprítva
2 dl fehérbor
A combokat mossuk meg, törölgessük át. A liszthez keverjük hozzá a sót, a borsot, majd a keverékben forgassuk meg a combokat. A fokhagymát szedjük szét, de hagyjuk a gerezdeken a héjat. Egy nagy serpenyőben melegítsünk olajat, és süssük körbe a combokat minden oldalukon szép pirosra. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, a rozmaringot, majd öntsük fel a borral és kevés vízzel. Fedő alatt alacsony lángon pároljuk puhára. Rizzsel tálaljuk, a megsült fokhagymát nyomjuk ki a héjából, és fogyasszuk a hús mellé.
Elkészítés: 20 perc + főzés
Fehérbabos-zöldséges csirkecombok |
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab csirke felsőcomb, filézve
2 evőkanál olaj
só, bors
1 nagyobb fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 rúd zellerszár
1 evőkanál friss kakukkfű
1 darab babérlevél
5 dl húsalaplé
40 dkg leszűrt fehérbab (konzerv)
1 csokor petrezselyem
A combokat csontozzuk ki, vágjuk falatnyi darabokra. Melegítsük meg az olajat egy lábosban, adjuk hozzá a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk. Amikor megpirult, adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott zöldségeket, pároljuk tovább pár percig. Ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel a húslevessel, és fedő alatt főzzük puhára a ragut. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a babot. Amikor elkészült, szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel, és friss kenyérrel kínáljuk.
Elkészítés: 30 perc + főzés
Mustáros-mézes csirkecomb fehérrépával |
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab csirke felsőcomb
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
2 fej hagyma, felaprítva
3 szál fehérrépa
3 dl húsleves
2 evőkanál magos mustár
2 evőkanál méz
2 evőkanál friss kakukkfű
1 evőkanál petrezselyem
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab csirke felsőcomb
só, bors
2 kis citrom
2 evőkanál friss tárkony, aprítva
2 evőkanál olívaolaj
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A combokat mossuk meg, törölgessük át, sózzuk és borsozzuk. A citromok héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Egy kisebb edényben keverjük össze a citrom levét, a lereszelt héját, az olívaolajat, a tárkonyt, majd forgassuk meg a pácban a combokat. Rendezzük őket sütőtálba, forró sütőben 40-45 perc alatt süssük készre. Sült burgonyával, salátával kínálhatjuk.
Elkészítés: 10 perc + sütés
Sajttal és tejföllel sült csirke |
4 nagy egész csirkecomb
8 evőkanál liszt
1 mokkáskanál bors
csipet őrölt kömény
1 evőkanál só
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
1 dl olaj
20 dkg sajt
A combokat mossuk meg, törölgessük szárazra. A liszthez keverjük hozzá a sót, borsot, köményt, majoránnát, pirospaprikát, zúzott fokhagymát. A vajjal kenjünk ki egy sütőtálat. A combokat egyesével forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd rendezzük el a tálban. A megmaradt lisztet szórjuk a combok tetejére. A hagymát tisztítsuk meg, szeleteljük a combok tetejére. A tejfölt keverjük össze az olajjal, locsoljuk meg vele a csirkét. A tetejére szórjunk reszelt sajtot, majd toljuk 200 C fokra előmelegített sütőbe. Fólia alatt süssük, majd az utolsó 10 percben vegyük le, hogy a teteje is megpirulhasson. Rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.
Elkészítés: 20 perc + sütés