Extra díjat szed gyerekes szülőktől egy étterem

nlc | 2011. November 30.
A fogyasztáson felül plusz díjat is kell fizetniük azoknak a szülőknek, akik kisgyermeküket is magukkal hozzák.
A kép illusztráció
A kép illusztráció

A nyugat-londoni Cosmo étterem a legkevésbé sem ideális helyszín egy családi ebédhez. Itt ugyanis az elfogyasztott ételek és italok árán felül fejenként 3 fontot, azaz nagyjából 1000 forintot számol fel a jelenlévő kisgyermekek után, mintegy „fájdalomdíjként”, amiért azok zavarják a többi vendég nyugalmát.

Az extra díjat azonban abban az esetben is meg kell fizetni, ha a gyermek történetesen csendben és nyugalomban üldögél az anyja ölében vagy az asztalnál, és senkit sem zavar. Sajtóértesülések szerint a minap előfordult például, hogy a díjat egy olyan anyukával is kifizettették, akinek 6 hetes kisbabája az étteremben tartózkodás idején egész végig békésen aludt. Amikor az anyuka megkérdezte, mégis miért kell fizetnie alvó gyermeke után, a pincér azt válaszolta, hogy azért, mert „foglalta a helyet”.

A londoni étterem egyébként nem az első olyan vendéglátóegység, ahol nem szívesen látják a gyerekeket. Egy pennsylvaniai étteremből például  egyenesen kitiltották a 6 év alatti gyermekeket, arra hivatkozva, hogy túlságosan zajosak. Sőt, a floridai Disney Worldben is üzemel olyan étterem, ahová 10 éven aluli gyermekkel tilos belépni. Biztos sokan felhördülnek, de tény, hogy egyik hely sem ment tönkre, sőt.

Exit mobile version