Borjúnyelv tonhalmártással

nlc | 2011. December 22.
Egy izgalmas előétel Harmath Csabától.

Hozzávalók:

Borjúnyelv
Babérlevél
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál angol zeller
2-3 ek. borecet
Rozmaring

Bors
1 db tonhalkonzerv (jó minőségű)
100 g friss vörös tonhal
2 tojássárgája
Citromlé
1-1,5 dl olívaolaj
3 szardellafilé
1 evőkanál kapribogyó (a bimbója, nem a termése)

Elkészítése:

A borjúnyelvet hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a
zellert, a fűszereket és a borecetet, sózzuk, borsozzuk. Egy-másfél óra alatt puhára pároljuk.

Kivesszük, gyorsan lehúzzuk róla a külső, vastag bőrt. Visszatesszük a levébe, és hagyjuk
kihűlni. Amikor kihűlt, ismét kivesszük a nyelvet, fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük.

A konzerv tonhalat 2 tojássárgájával, sóval, borssal, citromlével, szardellával és a
kapribogyóval mixerbe tesszük és pépesítjük. Az olívaolajat lassan adjuk hozzá, mint a
majonéznél.

Tálaláskor a nyelvet hajszálvékony szeletekre vágjuk, és a tányér aljára helyezzük. A szósszal
bevonjuk a nyelvszeleteket. Hasábokat vágunk a tonhalból, körbesütjük, majd felszeleteljük
és az étel tetejére helyezzük őket a szeleteket. Akkor jó, ha a közepe nyers, a széle pedig kissé
megsült. Kapribogyóval díszítjük.

Nagyon finom, különleges előétel.

Exit mobile version