Malackaraj lecsós velővel és pirított burgonyával

nlc | 2011. December 22.
Lutz Lajos konyhafőnök receptje a Pest-Buda étteremből.

Hozzávalók 4 főre:

80 dkg malackaraj
20 dkg sertésvelő

2 fej vöröshagyma
4 paradicsom
60 dkg parázsburgonya

Elkészítése:

A sóval, köménnyel és babérlevéllel ízesített főzőlében a parázsburgonyát előfőzzük. A velőt sóval, borssal, babérlevéllel és kis citrommal ízesített vízben leforrázzuk, kihűtjük és lehártyázzuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk, majd a húsát felkockázzuk.

A karajból szép szeleteket vágunk, kiklopfoljuk és mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezt követően forró serpenyőben, közepes lángon, kevés kacsazsíron készre sütjük,  majd a főtt burgonyát ropogósra pirítjuk.

Közben a paradicsomot, paprikát és vöröshagymát kevés zsíron összepirítjuk, melyet majoránnával, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítünk. Amikor a zöldségek kellőképpen megpirultak, hozzáadjuk a leforrázott sertésvelőt és a finomra vágott petrezselymet.

A sült malackarajt és a pirított burgonyát az így elkészült lecsóval tálaljuk.

Exit mobile version