Fehérbabos csirkehúsleves
Miért? Mert egyszerre gyógyító húsleves és újévi babos étel.
Hozzávalók:
25 dkg száraz fehérbab
40 dkg csirkemell
2 nagy szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szál póréhagyma
1 darab zellergumó
1 csokor zellerzöld
petrezselyem, só, bors
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leöntjük az áztatóvizét, lassú tűzön feltesszük főni a babot, hozzáadjuk a zellergumót és a zellerzöldet.
A folytatásért kattints!
Miért jó? Mert a csili kicsit helyreteszi az embert, persze csak akkor, ha bírja.
Hozzávalók:
25 dkg vékonyra vágott csirkemell
5 dl húsleves
1 ek. apróra vágott gyömbér
2 ek. szárított citromfű
4-5 currylevél
2 db zöld citrom leve
4 ek. halszósz
1 ek. barna cukor
2 doboz kókusztej
2 db apróra vágott csili
Elkészítés:
A húslevest a gyömbérrel, a citromfűvel, a currylevelekkel felforraljuk. Forrás után mehet a csirke, a halszósz, a cukor és a kókusztej.