Húsvét után 400 forinttal drágul a sertéshús

nlc | 2012. Március 02.
A tojás és a csirkehús drágulása után a disznóhús lehet a következő, amiért többet kell majd fizetni a boltokban.
 Húsvét után drágul a sertéshús

Akár 300-400 forinttal is többe kerülhet a sertéshús kilója Sákán Antal, a  Magyar Sertéstartók Szövetségének elnöke szerint. „Az olcsó sertéshús ideje lejárt – mondta a Nők Lapja Cafénak a sertéstartók képviselője. – Húsvétkor még a mostani árakon tudjuk megvenni a sertéshús kilóját, de az ünnep után 2-3 héttel a mostani 1000-1200 helyett akár 1500 forint is lehet egy kiló karaj vagy tarja. A sertéshús ára július közepére tetőzhet, akkor akár 1800 forint is lehet” – tette hozzá Sákán Antal.

„Ha nem drágul a sertéshús, akkor a magyarországi tenyésztők lehúzhatják a rolót, mert nem éri meg sertést tartani – magyarázza a sertéstartók elnöke. – Azért van szükség az áremelésre, mert a takarmány és az energiaárak is a többszörösére nőttek az elmúlt években, de az az árakban alig jelent meg” – teszi hozzá.

Exit mobile version