Menüsor a hosszú hétvégére

nlc | 2012. Március 14.
Szerdától minden napra kaptok egy receptet, amit a hosszú hétvége alatt simán el tudtok készíteni. Lesznek puccosabb és takarékosabb fogások is, hogy mindenki a kedvére válogathasson. Most jöjjön a menüsor és a bevásárlólista!

Ezt főzd csütörtökön!

 
 

 

SPÓROLÓS  PUCCOS
Spagetti húsgombóccal  Pirított tészta
Hozzávalók 4 személyre:
25-25 dkg darált sertés és marha
10 dkg füstölt szalonna,
olaj a sütéshez
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
2 doboz paradicsomkonzerv
2 kanál cukor
só, bors, oregánó, bazsalikom
1 csomag spagetti

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag spagettinél vékonyabb tészta, lehetőleg rizslisztből,
2 marék cukorborsó,
1 marék szójacsíra,
30 dkg csirkemell
3-5 evőkanál szójaszósz,
3 evőkanál szójaolaj (vagy lehet kapni úgynevezett wokolajat)
1 teáskanál keményítő
1 evőkanál cukor
1 csomag újhagyma
víz
opcionálisan só és bors

 

Ezt főzd pénteken! 

 
 

 

SPÓROLÓS PUCCOS
Töltött krumpli Lepény, ahogy a barátok szeretik
Hozzávalók:
fejenként 1db  krumpli
töltelékek
Snidlinges tejföl
0,5 liter zsíros tejföl
egy maroknyi apróra vágott snidling (lehet bazsalikom vagy kapor is)
só, bors, fokhagyma
vaj
Tonhalkrém
1 evőkanál vaj
2 doboz tonhalkonzerv
1 marék olívabogyó
3 evőkanál majonéz
só, bors
Tipp: a tegnapi húsgombóc masszájával is meg lehet tölteni a krumplit

Hozzávalók:
3 evőkanál liszt
0,5 liter víz
só, bors, fokhagyma
4 tojás
2 evőkanál vaj
2 szál újhagyma
8-10 szelet bacon
1 csomag leveles tészta
1 zacskó mozzarella

Gombás és uborkás ruccolasaláta Ricottás, olívás ruccolasaláta
Hozzávalók:
1 csomag ruccola
10 fej gomba
balzsamecet
fél uborka
3 szál újhagyma vagy kisebb vöröshagyma
olívaolaj

Hozzávalók:
1 csomag ruccola
1 marék apróra vágott snidling
15 dkg ricotta vagy bármilyen sovány túró (aki szeretné, az kipróbálhatja márványsajttal)
olívaolaj
1 marék szőlő (opcionálisan lehet olajbogyó is)


Ezt főzd szombaton!

 
 

 

SPÓROLÓS  PUCCOS
Sült csirke rozmaringos krumplival
Sült kacsa almával és kuszkuszsalátával
Hozzávalók:
1 csirke
só, bors
citrom a hasába
fokhagyma
vaj
A krumplihoz
0,5 kg krumpli

bors
rozmaring
Hozzávalók:
egy egész pecsenyekacsa
4-5 szem alma
só, bors, rozmaring és opcionálisan kakukkfű
A kuszkuszhoz
1 bögre kuszkusz
2 bögre forró víz vagy alaplé
só, bors,
vaj
zöldségek: uborka, paradicsom, lila hagyma, olívabogyó
fetasajt
vagy készülhet gyümölcsös változat is: kockára vágott narancs, mazsola, valamilyen érett sajt
Cseresznyés clafoutis Narancsos ferdinánd
Hozzávalók:
8 dkg porcukor
3 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
15 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
csipet só
2 marék cseresznye kimagozva (ilyenkor konzervből vagy mélyhűtöttből csináljuk)
Hozzávalók:
vaj
1 narancs
0,5 dl rum
fahéj
vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
55 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
25 dkg olvasztott vaj
2 dl langyos tej
22 dkg cukor
3 dl tejszín

 

És vasárnapra egy bőséges reggeli, aztán irány a lángosozó! 

 
 

 

 SPÓROLÓS  PUCCOS
 Rigoni reggeli avagy a lyukas kenyér  NLCafé tojás 
Hozzávalók:
szikkadt kenyér – fejenként 2 szelet
tojás – fejenként 2 db
vaj a sütéshez
Hozzávalók:
tojás – fejenként 2 tojás
bacon – kockára vágva
vaj
bacon
camembert
só, bors, chiliszál

Várunk holnap az első receptekkel!

 

 

Exit mobile version