A nagy krumplihét: Fetás rakott burgonya

nlc | 2012. Április 23.
Nemsokára itt az újkrumpli, ezért a régi krumplit néhány helyen szinte fillérekért vágják az emberhez. Itt az idő, hogy olcsó, de laktató fogásokat főzz belőle. Indul a nagy krumplihét.

A korábbi sikeres crème brûlee- és reggelihét után most hétfőtől péntekig minden nap kaptok egy krumplis receptet, ami kifejezetten régi krumpliból lesz finom, így nem kell a piacara szaladni új krumpliért. 

Fetás rakott burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 kg burgonya
• 30 dkg fetasajt
• 4 dl tejszín
• só, bors, szerecsendió
• vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

Megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük a burgonyát. A tejszínt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a fetát, ízesítjük szerecsendióval, borssal és csak kevés sóval, mert a feta sós. Lassan felmelegítjük, beleforgatjuk a burgonyát, és amikor az is átmelegedett, egy vajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe vagy tortaformába borítjuk. 140 °C fokra előmelegített sütőben másfél óráig sütjük.

A recept a Nők Lapja Konyha jóvoltából jutott el hozzád. 

Exit mobile version