Még több krumpli: – Fűszeres röszti – Töltött krumpli |
Almás nudli fahéjas vaníliaöntettel
Hozzávalók 4 személyre:
A nudlihoz:
• 80 dkg burgonya
• 4 darab nagyobb alma
• 2 tojás
• 2 tojásfehérje
• 10 dkg cukor
• 20 dkg liszt
• 12 dkg vaj
• csipet só
• 1 zacskó vaníliás pudingpor
• 6-7 dl tej
• 1 teáskanál fahéj
A tálaláshoz:
• 2-4 evőkanál porcukor
A burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk kockára, és főzzük jó puhára. Amikor megfőtt, törjük össze, és hagyjuk kihűlni. Közben az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, és reszeljük le. A két tojásfehérjét verjük kemény habbá. Az almát, a burgonyát, az egész tojásokat, a cukrot, a sót és a habbá vert fehérjét dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a lisztet, és ha szükséges, adjunk még annyi lisztet hozzá, hogy kellemesen gyúrható tésztát kapjunk. Lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, és vágjunk belőle 4-5 cm hosszú kis rudakat. Lobogva forró sós vízben főzzük ki a nudlikat, szűrjük le, majd egy nagyobb serpenyőben felforrósított vajon pirítsuk át.
A vaníliapudingot készítsük el a tasakra írt utasítás szerint, csak tegyünk bele több tejet, így folyósabb vaníliaöntetet kapunk, majd keverjük hozzá a fahéjat. A nudlikra szórjunk porcukrot, és kínáljuk mellé a fahéjas öntetet.