Tejcsokoládés-grillázsos falatok

nlc | 2012. Június 16.
Gyerekkorunkat idézi ez a gyors és egyszerű desszert.
Tejcsokoládés-grillázsos falatok

Hozzávalók 20-30 darabhoz:

• 20 dkg liszt
• 14 dkg vaj
• 6 dkg barna cukor
• 1 tojássárgája
• fél citrom reszelt héja
• 1 csomag vaníliás cukor
• 5 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
A díszítéshez:
• 5 dkg cukor
• 5 dkg mogyoró vagy dió, durvára vágva
• 5 dkg fehér csokoládé

A lisztet, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a puha vajjal, majd a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Beledolgozzuk az apróra vágott tejcsokoládét is, majd egy rudat sodrunk belőle, és körülbelül 2-3 dkg-os darabokra vágjuk. A darabokból golyót formázunk, a golyókat tepsire helyezzük, majd a hüvelyujjunkat belenyomva egy mélyedést készítünk a közepébe. 180 °C fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk, majd belekeverjük az aprított diót vagy más olajos magot. Az így kapott keveréket sütőpapírra öntjük, és ellapítjuk, hogy minél hamarabb kihűljön. Kihűlés után nyújtófával összetörjük, vagy késsel felaprítjuk. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a korongok mélyedéseit megtöltjük vele, és belenyomjuk a grillázsdarabokat.

Exit mobile version