30 perces desszertek vacsorára

nlc | 2012. Június 18.
A család édesszájú, te viszont hullafáradt ahhoz, hogy csinálj valami desszertet. Mondjuk a tutit.
30 perces desszertek vacsorára

Epres joghurtorta

200 ml tejszínhab,
500 g eper,
zselatin,
100 g cukor,
fél citrom leve,
300 ml natúr joghurt

Áztassuk hideg vízbe a 12 lapból álló színtelen zselatint. Melegítsük fel a tejszínhabot, és engedjük fel benne a zselatinlapokat. A megmosott epret turmixoljuk össze, és adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom levét és a natúr joghurtot. A recept folytatásáért kattints!

Hűsítő málnás desszert

5 dkg málnalekvár (ha nincs, baracklekvár is jó),
20 dkg málna,
2 dl tejszín,
3 dl joghurt,
6 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja

A málnalekvárt serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a mirelit málnát, és úgy főzzük, hogy ne legyen teljesen pépes, maradjanak benne egész málnák. A recept folytatásért kattints!

Gyömbéres quiche karamellizált eperszeletekkel

20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 nagy csipet só,
1 tojássárgája,
bő fél deci hideg víz,
1 tojásfehérje,
2 tojás,
2,5 dl tejszín,
10 dkg cukor,
1 vaníliarúd kikapart magja,
diónyi lereszelt, friss gyömbér

Édes és sós quiche-nél a tészta ugyanaz, legfeljebb az édes változatba kicsivel kevesebb só kerül, és egy mokkáskanálnyi cukor. A recept folytatásért kattints!

Exit mobile version