A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Az amerikaiak szerint legalábbis ennél nincs jobb földön. Nemcsak szép, de praktikus is, ugyanis tartozik hozzá egy beépített fritőz…
Frituval középen
Így legalább biztosan lehet valami olajban tocsogó köretet is kínálni az egyébként egészséges grillfogások mellé. Hát nem nagyszerű? A fritőz-, vagy becenevén frituőrület hazánkban már jó tíz éve lecsengett, azóta nem figyel minden karácsonyfa alatt egy újabb példány, mellé egy igazán hasznos fritukönyvvel, amelyből a 90-es években havonta jelent meg újabb és újabb. Persze azóta is mindent kirántunk, amit csak bírunk, de legalább nem 2 liter olajban tesszük, ami aztán a legrosszabb esetben a lefolyóban végzi…
Milyen az ideális grillsütő?
Hosszú évek tapasztalata, hogy a legjobb, ha kettő is van otthon. Egy nagyobb, amit nem mozdítunk, és kerti partihoz vagy családi ebédhez izzítjuk be; ezekből a legjobbak a gázos grillek, de aki olcsóbbat szeretne, az választhat hagyományos faszenes grillsütőt is. De mostanában divatosak a boronatárcsából készült grillsütők is, amelyek úgy néznek ki, mint egy lapos wok. És nem árt egy mobilabb sütő sem, amit nyaralásnál bedobhatunk a kocsi csomagtartójába és max. 3-4 kiló – a legtöbb hiperben és barkácsboltban könnyen találunk ilyen sütőt, amely a vízparti nyaralások kötelező kelléke. Igazán bátraknak pedig elég egy jó masszív grillrács (Tüzépeken is beszerezhetünk), amit egyszerűen csak a tábortűz parazsa fölé helyezünk.