Klasszikus brownie
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 evőkanál liszt
- 100 g cukor
- 3 db tojás
- 75 g vaj
- 150 g étcsokoládé
Elkészítés
A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, egységes masszává keverjük. Levesszük a vízgőzről, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat, majd apránként a lisztet. Egy kb. 20 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, lisztezzük. Ebbe kanalazzuk a masszát, majd hideg sütőbe tesszük. 200 fokra állítjuk a sütőt, és 10 percig sütjük. Ha ragadós a közepe és ropogós a kérge, akkor jó, ezt tűpróbával ellenőrizzük.
Morzsasüti
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg (ha nincs, akkor tegyünk a tésztába réteslisztet) őrölt mandula
Gyümölcsös réteg:
- 4-5 evőkanál cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kg (savanykás :alma, szilva, meggy) gyümölcs
Elkészítés
A gyümölcsöt összekeverjük a keményítővel, a fahéjjal és a cukorral, és egy félórát állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a cukorral, a mandulával, ezután hozzámorzsoljuk a hideg vajat. Végeredményül egy puha morzsalékot kell kapnunk. Egy tűzálló tálba öntjük a gyümölcsöt, ráhalmozzuk a tésztát, és végül 180-200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Csokimousse
Hozzávalók 4-6 fő részére:
- 6 db tojás
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 db tojásfehérje
- 1 dl tejszín
Elkészítés