Süss a kedvenc mogyorókrémeddel!

nlc | 2012. November 18.
Kint ködös, hideg az idő, úgyhogy itt az ideje, hogy valamivel meglepd magadat és a családodat is.

Nutella®-krémes cookie-k

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g liszt
  • 100 g étcsokoládé cseppek
  • 125 g (világos) nádcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél zacskó sütőpor
  • 100 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 125 g cukor
  • 50 g NUTELLA®
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 240 °C-ra.

2. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót, és tegyük félre.

3. A vajat és a NUTELLA®-krémet olvasszuk fel gőz fölött, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.

4. Ezután keverjük bele fakanállal a csokoládécseppeket. Ha lehet, tegyük a masszát 1 órára hűtőszekrénybe.

5. A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral.

6. Formázzunk a tésztából 5 cm átmérőjű golyócskákat, a tetejüket könnyedén lapítsuk be a tenyerünkkel, a tepsiben hagyjunk közöttük elég helyet.

7. Süssük 8-10 percig.

8. Várjunk, amíg kicsit kihűlnek a cookie-k, majd szedjük föl a sütőpapírról, és helyezzük rácsra.

Nutella®-s muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 200 g liszt
  • 3 kávéskanál sütőpor
  • 1 dl tejszín
  • 100 g (mogyorós) tejcsokoládé
  • 100 g (olvasztott) vaj
  • 1 evőkanál tej
  • 3 db tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 100 g (finom szemcséjű) cukor
  • 50 g (süthető csokoládécseppek) NUTELLA®
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

 

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Keverjünk össze minden száraz hozzávalót.

3. Verjük fel a tojásokat a tejszínnel, majd keverjük bele az olvasztott vajat.

4. A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött 1 evőkanál tejjel. Az olvasztott csokoládét és a NUTELLA®-krémet adjuk a tojásos-tejszínes-vajas keverékhez. Alaposan dolgozzuk össze, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókat.

5. A keverékkel töltsük háromnegyedig a muffinformákat vagy papírkapszlikat. A tetejükre szórjunk csokoládécseppeket, és süssük körülbelül 20 percig.

Nutella®-rolád

Hozzávalók 1 rúdhoz:

  • 120 g liszt
  • 120 g (finom szemcséjű) cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db (kettéválasztva) tojás
  • 2 dl (zsírdús) habtejszín
  • 2 ebőkanál porcukor
  • 3 evőkanál NUTELLA®
  • 1 zacskó habfix
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2. A tejszínt az elektromos habverő lapátjaival együtt tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.
3. A tojásokat és a cukrot habverővel keverjük fehéredésig. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a sóval, majd egy spatulával óvatosan kevergetve dolgozzuk bele a masszába.
5. A tésztát öntsük sütőpapírral teljesen kibélelt, téglalap alakú tepsibe, és süssük 12–15 percig.
6. A piskótát borítsuk nedves konyharuhára, fedjük le egy másik nedves törlővel, és hagyjuk kihűlni.
7. Verjük fel a kihűlt tejszínt a porcukorral és a habfixszel. Adjuk hozzá a NUTELLA®-krémet, és verjük tovább.
8. Amikor a piskóta kihűlt, spatulával kenjük rá a csokoládés habot, és tekerjük fel.
Burkoljuk háztartási fóliába, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Odavagy a mogyorókrémért? De kenyérre kenni már unod? Rendeld meg a nagy Nutellás szakácskönyvet és habzsolj kedvedre.

Ízelítő a receptekből:
– Nutella®- hab
– Nutella®- krémes nyalóka
– Palacsintatorta

 

Exit mobile version