Túrógombóc

Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács | 2012. December 11.

Hozzávalók:

• 80 dkg rögös túró
• 12 dkg rétesliszt
• 4 db tojás
• csipetnyi só
• 10 dkg vaj
• 25 dkg zsemlemorzsa
• 1 citrom reszelt héja
• 10 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• tejföl a tálaláshoz

 

A kettéválasztott tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzákeverjük a túrót, a réteslisztet, sót, vaníliát, reszelt citromhéjat, és végül a tojásfehérje felvert habját.

Rövid ideig hűtőben pihentetjük.

Közben a vajat felmelegítjük, és megpirítjuk a zsemlemorzsát.

Forró sós vízben (ne lobogjon a víz!) gombócokká formázva főzzük ki a túrós masszát.

Amikor feljönnek a víz felszínére, kiszedjük, a vajas morzsában átforgatjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Frissen fogyasztva a legjobb!

További információk! 

Exit mobile version