Túrós rétes

Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács | 2012. December 11.

Túrós rétes

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg (rögös) túró
  • 2 db tojás
  • 10 dkg (olvasztott) vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg (édes) morzsa
  • 1 csomag réteslap
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Konyharuhára helyezzük a réteslapot és az olvasztott vajjal megkenjük. A következő lapot ráhelyezzük, és azt is megkenjük vajjal. A túrót a tojással, cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, csipet sóval elkeverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a réteslapot, közé szórjuk az édeskeksz-morzsát is. A tetejét lekenhetjük olvasztott vajjal vagy tojással. Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon sütjük kb. 15-20 percig.

További információk!

Exit mobile version