Túrós tészta

Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács | 2012. December 11.

Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 40 dkg (kenyérszalonna) szalonna
  • 40 dkg (lehet metélt tészta is) csuszatészta
Kategóriaebéd
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kenyérszalonnát kockázzuk, majd saját zsírjában kisütjük.

 

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a szalonna zsírjával összekeverjük. Fontos, hogy ne ragadjon össze.

 

A kifőtt tésztát serpenyőben átforgatjuk, megszórjuk túróval, tejfölt teszünk rá, majd a kisütött szalonnát is rászórjuk (tetszés szerint cukrozhatjuk).

 

 

További információk! 

Exit mobile version