Magyar rögöstúró-galuska gombapörkölttel

Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács | 2012. December 13.

Túrógaluska:

• 45 dkg magyar rögös túró       
• 8 dkg durumliszt                    
• 2 db tojás                                   
• csipetnyi só                             

 

Gombapörkölt

• 80 dkg csiperke, laska, vargánya gomba         
• 20 dkg sonkahagyma                                     
• 2 db tv paprika                                                
• 2 dkg fűszerpaprika                                          
• só
• 0,5 dl repceolaj                                                
• 0,5 dl kadarka bor                                                    

 

Túrógaluska elkészítése:

A túrót a durumliszttel és a tojásokkal elkeverjük, és néhány órát hűtőben pihentetjük.

Ezután sóval ízesített vízben, kanállal szaggatva lassú forralással kifőzzük.

A gombapörkölthöz alapot készítünk, a finomra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd a kockára vágott tv paprikát és a paradicsomot belevágjuk.

Felengedjük a kadarkával és fűszerpaprikával szórjuk meg.

Beletesszük az előzőleg megmosott és darabolt gombákat, sóval ízesítjük, majd néhány perc alatt készre főzzük.

A készre főzött túrógaluskával tálaljuk, tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük.

További információk!

Exit mobile version