Krémes, gyümölcsös és friss, nekünk ez kedvenc kuglófunk.
Ananászos-kókuszos kuglóf
Hozzávalók:
- 14 dkg + a formához liszt
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 2/3 csomag sütőpor
- 3 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg + a formához margarin
- 15-20 dkg (lehet friss vagy konzerv is) ananász
Máz:
- 9 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- néhány csepp kókuszaroma
Elkészítés
A margarint a porcukorral és a tojásokkal kihabosítjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és a kókuszreszelékkel, majd a tojásos masszához keverjük. Végül a feldarabolt ananászt is hozzáadjuk. A margarinnal kikent-kilisztezett formát maximum háromnegyedig töltjük a tésztával, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Amikor langyosra hűlt, a formából kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz a margarint, a porcukrot, 4 dkg kókuszreszeléket és az aromát először simára keverjük, majd géppel kihabosítjuk, és bevonjuk vele a kuglófot. Alaposan megszórjuk a maradék 5 dkg kókuszreszelékkel, hogy a mázba tapadjon.