Gyors vacsorák hétköznapra

Ízbolygó | 2013. Április 30.
Munka után rohanunk haza, mosás, gyereknevelés, locsolás..., na meg persze a vacsi! 3 szupergyors recept következik.

Bébispenót-saláta sonkával, spárgával és zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál (málna vagy más gyümölcsecet, esetleg balzsamecet) ecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 db (koktél) paradicsom
  • 2 teáskanál citrom leve
  • 1 csomag bébispenót
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg kötözött vagy szárított sonka
  • 1 csokor (zöld) spárga
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A bébispenótot megmossuk, és vagy konyharuhán leszárítjuk, vagy salátacentrifugával megpörgetjük. A zöld spárga szárvégét levágjuk, a szárat 1 cm-es darabokra vágjuk, a sípot külön szedjük. Vizet forralunk, majd a spárga szárát 3 percig, a sípot egy percig főzzük, aztán leszűrjük. A paradicsomot, paprikát megmossuk. A paradicsomokat negyedeljük, a paprikákat apró kockákra vágjuk. A sonkákat csíkokra vágjuk, feltekerjük, és a salátára dobjuk. Az olajat a citromlével és az ecettel összeturmixoljuk, ezzel forgatjuk össze a salátánkat.

.

Expressz paradicsomos tészta bazsalikommal

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg spagettitészta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Vizet forralunk a tészta főzéséhez. A paradicsomokat megmossuk, a szárvégét kivágjuk, majd turmixba dobjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük, és a paradicsommal, valamint a reszelt fokhagymával leturmixoljuk, közben hozzáöntjük az olajat, így sűrű, krémes szószt kapunk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztával összeforgatva tálaljuk.

Kapros-mentás zöldborsó-zöldspárga gerslirizottó (orzottó)

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • 30 dkg gersli
  • 50 dkg spárga
  • 2 db salátacukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1,5 dl tejszín
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 8 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A gerslit háromszoros mennyiségű, lobogó vízben megfőzzük. A zöldborsót kevés vízben megpároljuk. Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megmosott, almareszelőn lereszelt cukkinit. A kaliforniai paprikát megmossuk és apró kockákra vágjuk, a medvehagymát szintén megmossuk és vékonyra vagdossuk. A megfonnyadt cukkinihez keverjük a paprikát, a medvehagymát, a párolt borsót. Tejszínnel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, 2 perc rotyogás és kész. A gerslivel összeforgatva kínáljuk.
Exit mobile version