Kedvenc napunk a Tészta Szerda

Gyermelyi | 2013. Május 14.
Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ez a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsor-blokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkezik. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.

Zöldfűszeres tészta sült csirkecombbal, borsos mártással

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • 1 kávéskanál zellerlevél
  • 1 kávéskanál snidling
  • 4 db csirkecomb
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 20 dkg (színes) paprika
  • 0,5 d olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • ízlés szerint (zöld) bors
  • 0,5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg Gyermelyi 8 tojásos szélesmetélt szélesmetélt
Kategóriaebéd
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Összekeverjük a fűszerpaprikát és a joghurtot, majd bekenjük vele a combokat. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt letörölgetjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldborsot összetörjük. Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket.

A hagymát, fokhagymát szeletekre vágjuk, és tepsibe tesszük. Rátesszük a combokat, meglocsoljuk olajjal, és kevés vizet aláöntve előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. Locsolgatjuk 10 percenként. Sütjük 30 percig, majd rátesszük a szeletelt paprikákat, és további 10-15 percet sütjük. Amikor kész, kivesszük.

Közben olívaolajon megfuttatjuk az összevágott petrezselymet, snidlinget, zellerzöldet, kakukkfüvet. Míg a tészta fő, a sült combokat kivesszük.

Kikanalazzuk kevés szafttal a sülthagymás paprikákat. A visszamaradt levet kis forralóba szűrjük, jól kikaparjuk a tepsit, és ha szükséges, pici vízzel feláztatjuk a lesült részeket. A szafthoz hozzáadjuk a borsot, tejszínt, és összeforraljuk.

Exit mobile version